Макарони на дієті, їсти чи ні?

Головний аргумент тих, хто відмовляється від споживання макаронів – набір зайвої ваги. Хтось з цієї причини зовсім виключає їх зі свого раціону. Давайте докладніше розберемося, макарони – корисний або шкідливий продукт? У чому різниця між м’якими і твердими сортами пшениці?

Макарони
Джерело: inmoment.com.ua

«Макарони з твердих сортів пшениці, є невід’ємною частиною збалансованого харчування, – каже Наталя Соболєва, блогер і молода мама, адепт здорового способу життя, сертифікований фітнес-тренер і розробник програми« Щоденник харчування ». – Вони мають в своєму складі рослинні білки, які є постачальником корисною амінокислоти для організму – триптофану, яка необхідна для вироблення гормону щастя – серотоніну! »

Макарони з твердих сортів не сприяють набору зайвої ваги, а навпаки, можуть допомогти в спалюванні жирів. Калорій міститься трохи, спалювання жирів відбувається завдяки високому вмісту клітковини, яка швидко викликає почуття насичення.

До складу справжніх макаронів входить до 70% вуглеводів з низьким глікемічним індексом, завдяки чому вони перетравлюються довго, розщеплюються поступово і майже не викликають підвищення рівня цукру в крові. Що особливо важливо якщо ви прагнете схуднути або зберегти існуючу вагу.

«Бажано вживати макарони на обід або в першій половині дня, звичайно, якщо ви стежите за своєю фігурою, – радить Наталія. – Макарони з твердих сортів засвоюються організмом повністю і вага йде завдяки клітковині, яка очищає організм від токсинів. У них складна структура вуглеводів і організму потрібно більше часу, щоб їх переробити, тому голод не настає дуже швидко. »

Все це справедливо, тільки якщо мова йде про макарони твердих сортів, які мирно сусідять на прилавках з макаронними виробами з м’яких сортів пшениці, що відрізняються більш низькою ціною і входять до споживчого кошика багатьох українських та російських покупців.

При виробництві макаронів підйомна сила не потрібна, тому недобросовісний виробник, в гонитві за низькою ціною свого продукту, може використовувати саме низькопробне зерно і навіть фуражне, яке зазвичай йде на корм худобі.

За великим рахунком, такий продукт не може навіть називатися макаронами. Але це менш корисний і більш калорійний продукт, може провокувати зайву вагу і інші порушення обміну речовин. Макаронні вироби з м’якої пшениці не мають ніякого смаку – це пресоване борошно, часто найнижчої якості.

Як уберегти себе і свою сім’ю від продукту, схожого на макарони? Вибирати, виготовлені виключно з твердої пшениці – відповідний напис завжди є на упаковці справжніх макаронів.

Шлях до успіху – усвідомлене ставлення до свого вибору. Навіть такий звичний продукт як макарони вимагає від покупця уважності і сумлінності. Будьте обачні і пам’ятайте – на кону здоров’я, ваше і ваших близьких!